НОВИНИ

Приключи най-мащабното учение на НАТО в подкрепа на Украйна

Приключи най-мащабното учение на НАТО в подкрепа на Украйна - Rapid Trident 2019. Близо 4000 войници от 11 страни-членки тренираха с украинските военни фиктивен сценарий за реакция при въоръжено нападение над страната и възстановяване на държавната граница.

Александър Марков
от Александър Марков оператор: Владимир Богдански
19:55, 21.09.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Войници от 10-а планинска бригада, които имат реален боен опит от Източна Украйна, трябва да прочистят сграда от терористи.

С антитерористична операция, спасяване на заложници, подкрепа от въздуха, артилерийска стрелба и прекосяване на реки приключи международното учение Rapid Trident 2019.

Сградата е прочистена за минути, но има ранени войници, които биват евакуирани.

Ние сме терористите. Държим една жена и детето ѝ за заложник. Те трябва да бъдат освободени, а ние ще окажем съпротива на специалните части.

Учението се провежда в най-големия Международен център по мироопазване в Украйна.

Андрей Загороднюк, министър на отбраната на Украйна: Новото правителство на Украйна е абсолютно отдадено на задачата за модернизация на Украинските въоръжени сили, съобразно стандартите и процедурите на НАТО.
;

В учението участват и войници от България - от 61-а стрямска механизирана бригада, Карлово.

полк. Тимъти Кливлънд, директор на "Рапид Трайдънт", САЩ: България участва в това учение от години. Българите са много добри в планирането и провеждането на учението. Те вършат отлична работа.

За 15 минути трябва да прочистят от терористи тази сграда и елитните части от 101-а американска въздушно преносима дивизия.

Джоуи Фийлдски, 101-а въздушно преносима дивизия, САЩ: Военна операция в градска местност с бърз процес на планиране - това е задачата ни днес.
лейт. Дениъл Джеймс, 101-а въздушно преносима дивизия, САЩ: Трябваше да атакуваме тези сгради, в които има и врагове, и цивилни. Задачата ни е за 15 минути да неутрализираме враговете и изведем цивилните - без жертви.

Rapid Trident се провежда всяка година в Украйна от 1995 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ изпращат военни в Саудитска Арабия
САЩ изпращат военни в Саудитска Арабия
Сериозни щети след две по-силни земетресения в Албания
Сериозни щети след две по-силни земетресения в Албания