Изцяло обновен е женският пазар в София - едно емблематично място за столицата, с над 140-годишна история. Близо 100 000 лева са инвестирани в мащабния ремонт, като очакванията на общината са мястото да стане още по-притегателно не само като пазар, но и като модерна зона за отмора.

София

Имаше притеснения преди ремонта дали пазарът ще запази облика и клиентите си. Не само че се запази духа на пазара и посетителите, а вече има ръст на посещенията и нови групи от хора, които идват.

До 2 седмици на Женския пазар ще бъдат монтирани още 32 нови камери, от най-висок клас за денонощно наблюдение.Така ще се повиши сигурността на клиентите и търговците. Всеки ден през пазара минават над 60 хиляди души.

Търговците са доволни от ремонта, но се оплакаха, че след него плащат по-високи наеми. От ръководството на пазара заявиха, че наемите са въпрос на свободно договаряне.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане", ЕАД: Вярно, цените са високи, но то е защото ние сме създали най-добри условия за търговска дейност. Пазарът е много посещаван и търговците печелят най-добре.

Облагородяването на алеите край Женския пазар ще продължи. Предстоят преговори с инвеститори ,така че след време тук да има още ресторанти, пекарни и кафетерии.