НОВИНИ

Приключи посещението на папа Франциск в Панама

Папа Франциск отпътува за Рим след седмица в Панама, където се проведоха Световните дни на католическата младеж. Последното събитие от богатата му програма бе заключителна литургия на открито.

bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 28.01.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

700 000 младежи са присъствали на литургията на открито в Панама, преди папа Франциск да отпътува от страната. Това бе последното мероприятие за Световните дни на католическата младеж.

В заключителната си проповед папата призова младите хора да работят срещу страха и изключването, спекулациите и манипулациите.

Папа Франциск: Да не позволяваме нашите граници и слабости да ни парализират. Да продължим напред, въпреки недостатъците си.
;

При посещението на папата в Панама доминираха темите за миграцията и кризата с разкритията за сексуално насилие. В първите си коментари за кризата във Венецуела папа Франциск призова към намиране на справедливо и мирно решение, съблюдаващо човешките права.

Дните на католическата младеж се провеждат в различен град на всеки три години, а събитието често е наричано "Католическия Уудсток".

Карол, Панама: Беше красиво преживяване. Срещнах различни хора от различни страни и те се отнасяха много добре към мен, със същата радост и вяра. Ако имам възможност, ще отида на следващите Дни на католическата младеж, защото те ми дават толкова много мир и любов.

А следващото събиране на католическите младежи е планирано за 2022 г. в Лисабон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детски грипен кабинет започва работа в Пирогов
Детски грипен кабинет започва работа в "Пирогов"
Илияна Йотова: Време е за нова политика към българите в чужбина
Илияна Йотова: Време е за нова политика към българите в чужбина