НОВИНИ

Приключи проверката на всички дневни центрове за деца в страната

Приключи проверката на Държавната агенция за закрила на детето във всички 92 дневни центъра за деца/младежи с увреждания в страната, информират от институцията.

bnt avatar logo
от БТА
12:59, 04.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
приключи проверката всички дневни центрове деца страната

Нейната цел е била да се изследва качеството на този вид услуга, предоставяна от общини и лицензирани доставчици, и подкрепата, която се оказва за по-пълната социална интеграция и развитие на детето и на неговото семейство.

Изследвани са били мерките за осигуряване на социални, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца и спазването на правата на децата със специфични нужди, съгласно Конвенцията на ООН за правата на детето и Наредбата за критериите и стандартите за социални услуги за деца.

В рамките на един месец ще бъде подготвен аналитичен доклад на резултатите от извършената планова проверка, в който ще бъдат анализирани трудностите, добрите практики, както и дадените предложения за подобряване работата и ефективността на предоставяните услуги в центровете.

В проверените обекти, в които са установени пропуски в работата на служителите, на директорите на социалната услуга са дадени задължителни предписания, придружени с методически указания за отстраняването им, разписан е и механизъм за взаимодействие между отговорните институции. Потърсено е и съдействие от кметовете на общините, като доставчици на социалната услуга, с оглед подкрепа при изпълнението на дадените задължителни предписания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготвят мюзикъл за живота на Тина Търнър
Подготвят мюзикъл за живота на Тина Търнър
Евгени Крусев призова да се изчака краят на ремонтите в центъра на София
Евгени Крусев призова да се изчака краят на ремонтите в центъра на София