НОВИНИ

Приключи проверката в офисите на дупнишката фирма "Мегаинвест холд"

Приключиха проверките в офисите на дупнишката фирма "Мегаинвест холд" в Дупница от служители на НСлС и жандармерията. Проверките са във връзка с изграждането на пътя край Своге, където на 25 август при катастрофа на автобус загинаха 17 души. Проверката е била възложена от главния прокурор. Фирмата участва като партньор на "Трейс груп" в консорциума, ремонтирал пътя в Искърското дефиле от Мездра до Нови Искър.

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 28.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.

"Мегаинвест холд" участва в сдружението за ремонта с 40%. Според неофициална информация на "По света и у нас" в офисите на фирмата се изземват всички договори и документи както по влизането в консорциума, така и по изпълнение на ремонта и доставката на материали. Търсят се още документи за договарянето и доставката на асфалтовите смеси, както и сертификатите за тях. Разследването трябва да установи дали асфалтовите смеси по документи и сертификати отговарят на тези, които са положени реално по трасето.

"Не бихме могли да коментираме естеството и характера на действията, както и резултатите към този момент", каза Бисерка Стоянова от НСлС, цитирана от БТА. Стоянова посочи, че са били извършени планираните действия, а на по-късен етап резултатите ще бъдат представени на пресконференция.

Проверките започнаха днес около 13.00 ч. в складовете на фирмата на "Самоковско шосе", а по-късно се преместиха в офиса ѝ в центъра на града. Те завършиха за около два часа и половина. Имало и пълно съдействие от страна на фирмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на септември ще бъде готов обновеният парк Въртопо в Младост
До края на септември ще бъде готов обновеният парк "Въртопо" в "Младост"
Френският екоминистър подаде оставка
Френският екоминистър подаде оставка