Със седмица закъснение приключи ремонтът на южното платно на централния столичен булевард "България" в участъка от "Иван Гешов" до булевард "Черни връх". От утре сутринта се възстановява движението в тази отсечка и започва ремонтът по северното пътно платно на булеварда. Очаква се той да приключи до края на август.

София

От утре движението по южното платно на булевард България ще се извършва двупосочно, тъй като започва ремонт на северното. За да не се объркват шофьорите, постоянната маркировка няма да бъде поставяна сега, а когато приключи напълно ремонтът и в двете платна. Ще продължи и работата по тротоарите, като това няма да пречи на движението, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До края на август се очаква да бъде затворено за движение Северното платно, разбира се, това зависи от времето, ако времето позволи могат да работят и по-бързо и обратното, ако вали трябва да се съобразят с дъждовете.

Настроенията на шофьорите, които се движат по булеварда, бяха на двата полюса.

Жител на София: Времето, което губя за преместване по друго трасе е доста и не разбирам всъщност какво ремонтират.

БНТ: Има ли големи задръствания?

Жител на София: Не. В пиковите часове към 8, между 8 и 10 и вечер след 5 часа и половина до към 7, иначе не. Съвсем нормално е.
Жител на София: Всяко зло за добро, както се казали хора, да се надяваме, че всичко ще е наред след някой и друг месец.

Ще се работи и по моста от бул. "България" в посока булевард "Витоша".

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорта: Ако е необходимо ще бъде подменяна хидроизолацията, ще бъде изравнен слоят пътният и ще бъде поставен асфалт.

Ремонтът на трикилометровото трасе струва 2,7 млн. лева, гаранцията за неговото качество е 5 години.

Възстановяват от тази нощ движението в южното платно на бул. "България"

Възстановяват от тази нощ движението в южното платно на бул. "България"

От тази нощ се възстановява движението в южното платно на бул. "България" в участъка от бул. "Иван Гешов" до бул. "Черни връх". Това стана ясно след п...