НОВИНИ

Приключи вторият етап от ремонта на "Аспарухов мост" във Варна

Приключи вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна. От днес е възстановено движението на автомобили в реновирания участък. С това се слага край на тежките задръствания, в следствие на промяната в организацията на трафика. Цената на ремонта е близо 1.3 милиона лева, а парите са осигурени от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". Община Варна финансира с 200 хиляди лева ремонта на тротоарите по моста.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
18:50, 15.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Движението по моста се възстановява пет дни по-рано от първоначалния срок, заявиха от агенция “Пътна инфраструктура”. Ремонтираните участъци са с нова хидроизолация, фуги, асфалт, ограничителни системи и парапети.

Ремонтните дейности на съоръжения 2 и 4 от цялата конструкция на моста приключиха още в края на миналата седмица, а в понеделник беше поставена и маркировката. Движението бе пуснато три дни по-късно, за да се осигури необходимото технологично време, в което да изсъхнат фугите. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани три от съоръженията от Аспаруховия мост в посока Варна с обща дължина около 860 м. Тогава ремонта включваше и подмяна на лагерите на участъка, което оскъпи допълнително проекта и удължи срока за изпълнението му. Тази година подмяна на лагери не се наложи.

Следващият етап от ремонта се очаква да започне през есента. Планираните средства за цялостния ремонт на Аспаруховия мост, който трябва да бъде завършен през следващата година, са 35 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха спасителите, които се отзоваха, след като вертолет падна в Черно море
Наградиха спасителите, които се отзоваха, след като вертолет падна в Черно море
Роумингът отпадна, но не съвсем! За какво да внимаваме?
Роумингът отпадна, но не съвсем! За какво да внимаваме?