До няколко дни трябва да приключи основната работа по конструкцията на временния покрив в опожарената част от Царските конюшни. Това съобщи зам.-кметът на София Тодор Чобанов, при инспекцията на сградата. 130 000 лв. ще струва съоръжението. Сумата ще бъде платена от Общината, но се очаква МВР да я възстанови като собственик.

София

Стоманена конструкция от 1400 кв. м. е в основата на временния покрив. Освен да пази сградата от лошото време той трябва да удължи и нейния живот.

Срокът на собствениците да укрепят сградата след пожара изтече на 28 ноември.

На ход вече е Столичната община. Строителната площадка е открита на 20 декемри, а същинската работа е започнала преди няколко дни.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Но това, което ни забави е, че фермите, тоест носещите елементи на конструкцията са специфично изработени. Съобразени са с размерите на покрива. Това, което е изработено като временен покрив, е съобразено с особеностите на сградата.
Столичната община прави авариен ремонт на Царските конюшни

Столичната община прави авариен ремонт на Царските конюшни

Поставя се временна стоманена покривна конструкция на Царските конюшни. Това каза заместник-кметът на София Тодор Чобанов, който инспектира аварийния...

Всяка седмица районният кмет следи за състоянието на изгорялата част. Същинска промяна след пожара миналото лято няма.

Борислав Димитров, ръководител на обекта: Горният етаж е изгорял - цялата покривна конструкция и носещите греди и състоянието на сградата не е добро.

Изпълнителят има 2 месеца, за да приключи с всички възложени задачи.