Приключва първият етап от акция "Зима" на Пътна полиция. Тя е с акцент върху велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. Какви са изискванията и какви са най-честите нарушения - вижте повече от прякото включване на репортера ни Нивелина Няголова от Варна.

Варна

През зимата велосипедистите са най-високо рисковите участници в движението, затова и целта на акция "Зима" е да насочи вниманието на всички останали участници към тяхната безопасност.

По данни на КАТ, от началото на 2018 г. във Варна са регистрирани трима загинали и 21 ранени велосипедисти.Два от инцидентите са станали на автомагистрали "Хемус" и "Черно море. От пътна полиция напомнят, че е абсолютно забранено движението на велосипедисти по аутобаните.

През зимата велосипедистите трябва да проверяват редовно светлоотразителите, да носят в себе си по една предна и задна светлина, за всеки случай, препоръчва Калоян Стоянов, от велоклуб "Устрем. Трябва да спазват закона за движение, да бъдат предвидими, да не правят резки движения и да се грижат най-вече за своята безопасност, допълва още велосипедистът.

Акция "Зима": Освен автомобили, ще се проверяват велосипедисти и пешеходци

Акция "Зима": Освен автомобили, ще се проверяват велосипедисти и пешеходци

От утре стартира акция "Зима". Освен коли, камиони и автобуси, ще се проверяват велосипедисти, каруци и пешеходци. Тази година гратисен период за отст...