НОВИНИ

Приключва първият етап от акция "Зима" за безопасността на велосипедисти

Приключва първият етап от акция "Зима" на Пътна полиция. Тя е с акцент върху велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. Какви са изискванията и какви са най-честите нарушения - вижте повече от прякото включване на репортера ни Нивелина Няголова от Варна.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
08:40, 10.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

През зимата велосипедистите са най-високо рисковите участници в движението, затова и целта на акция "Зима" е да насочи вниманието на всички останали участници към тяхната безопасност.

По данни на КАТ, от началото на 2018 г. във Варна са регистрирани трима загинали и 21 ранени велосипедисти.Два от инцидентите са станали на автомагистрали "Хемус" и "Черно море. От пътна полиция напомнят, че е абсолютно забранено движението на велосипедисти по аутобаните.

През зимата велосипедистите трябва да проверяват редовно светлоотразителите, да носят в себе си по една предна и задна светлина, за всеки случай, препоръчва Калоян Стоянов, от велоклуб "Устрем. Трябва да спазват закона за движение, да бъдат предвидими, да не правят резки движения и да се грижат най-вече за своята безопасност, допълва още велосипедистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 29 години от началото на прехода
Навършват се 29 години от началото на прехода
Очаква се 30% по-слаба реколта от жито заради есенната суша
Очаква се 30% по-слаба реколта от жито заради есенната суша