НОВИНИ

Румен Радев коментира предстоящата си среща с Ердоган

Приключва срещата на НАТО в Брюксел. През втория ден съюзниците ще се опитат да улучат по-балансиран тон, след като вчера Доналд Тръмп поиска удвояване на разходите за отбрана на държавите членки.

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 12.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Финансовите дебати няма как да бъдат избегнати. Началникът на НАТО Йенс Столтенберг иска да склони лидерите на страните членки да финансират афганистанските сили за сигурност до 2024 година.

Сумата възлиза средно на един милиард долара годишно. Ще бъдат обсъдени и отношенията с Грузия и Украйна. Македония, която беше поканена официално вчера да започне присъединителни преговори, ще участва на специална церемония в момент, когато алиансът се готви да се разрасне до 30 държави членки. Преди началото на днешния ден президентът Радев коментира пред журналисти в Брюксел:

Румен Радев, президент: Както знаете, още на 3 март в поздравителния адрес по случай нашия национален празник президентът Ердоган предложи да се срещнем. Аз, съответно, му отговорих, че е добре да направим тази среща на върха в НАТО. Нека да поговорим... Темите ще са важността на Турция като наш съсед, като наш партньор и съюзник, както казах, не само за сигурността на мигрантите, но и в енергетиката вече ставаме силно зависими от Турция и разбира се ще поговорим за изграждане по-нататък на отношения на взаимно уважение, равнопоставеност, ненамеса във вътрешните работи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред ВСС срещу нови правомощия на частните съдебни изпълнители
Протест пред ВСС срещу нови правомощия на частните съдебни изпълнители
Нова услуга: Купуваме билет за метрото и градския транспорт през телефона
Нова услуга: Купуваме билет за метрото и градския транспорт през телефона