Израел и палестинците постигнаха примирие в Газа. То е в сила от 4:30 ч тази сутрин след разменени ожесточени военни удари. По последни данни, при тях са загинали 31 палестници и четирима израелци. Русия настоятелно призова двете страни да спазват примирието. Американският президент Доналд Тръмп призова ракетните удари срещу Израел от Газа да бъдат прекратени.

Примирието в Газа е било договорено с посредничеството на Египет. След ракетните удари през почивните дни в палестинския анклав изчисляват щетите.

Халид Есса, жител на Газа: Загубих всичко, всичко което имам е под развалини.

Израелският град Ашдод е една от поразените цели от ракети, изстреляни от Газа. Някои жители там не са оптимисти след спирането на огъня.

Хаим Коен, жител на г. Ашдод, Израел: След месец, след две седмици, след месец и половина ще се повтори същото.

Израелската армия обяви, че нейни танкове и самолети са поразили 350 цели на Хамас и Ислямски джихад в Газа. Военните отмениха ограниченията, наложени в Южен Израел. Някои училища там отново отвориха врати.

От палестинска страна приветстваха примирието.

Мохамед Штайех, премиер на палестинската автономия: Правителството приветства всяко усилие за прекратяване на огъня, особено египетските усилия.Надяваме се, че това ще доведе до край на трагедията за нашия народ и ще запази живота на нашите хора.

От ООН съобщиха, че работят и с двете страни за възстановяване на спокойствието.

Нови обстрели в ивицата Газа, жертвите са най-малко девет

Нови обстрели в ивицата Газа, жертвите са най-малко девет

Напрежението в ивицата Газа ескалира - от петък насам от палестинска територия към Израел са изстреляни 450 ракети.