Принц Чарлз не иска да живее в Бъкингамския дворец, когато един ден се възкачи на престола, съобщи ТАСС, позовавайки се на в. "Сънди таймс".

© снимка: БТА / АРХИВ

Наследникът на британската корона се чувства добре в сегашната си лондонска резиденция Кларънс хаус.Той е убеден, че ще е е по-уместно туристите да получат по-голяма възможност да разглеждат Бъкингамския дворец.
Сега Бъкингамският дворец е отворен за посещения само когато кралица Елизабет Втора отсъства продължително - обикновено от края на юли до октомври. През лятото тя е в замъка Балморал.

Принц Уилям споделя мнението на баща си, че Бъкингамският дворец е прекалено голям за живот на съвременно семейство. По думите на представител на Кларънс хаус, "Бъкингамският дворец ще остане официалната лондонска резиденция на монарха" и там ще се провеждат тържествените мероприятия и дипломатически приеми.
Първият британски монарх, установил се в Бъкингамския дворец, е кралица Виктория. Той става нейна резиденция през 1837 г.

Принц Чарлз и съпругата му посетиха оцелели от атентатa в Лондон

Принц Чарлз и съпругата му посетиха оцелели от атентатa в Лондон

Работата на британските служби за спешна помощ показаха страната ни в най-добрата й светлина, заяви херцогинята на Корнуол, Камила, след като тя и съп...

Принц Чарлз получи весло и цървули в Румъния (СНИМКИ)

Принц Чарлз получи весло и цървули в Румъния (СНИМКИ)

Британският престолонаследник принц Чарлз, който е на официално посещение в Румъния, получи днес подаръци по време на посещение в Музея на селото в Бу...

Принц Чарлз рецитира Шекспир

Принц Чарлз рецитира Шекспир

С гала представление снощи в Стратфорд на Ейвън британците почетоха своя най-велик драматург Уилям Шекспир. Изненадващо за публиката на сцената се кач...