Британският престолонаследник принц Чарлз, който е на официално посещение в Румъния, получи днес подаръци по време на посещение в Музея на селото в Букурещ, съобщава Аджерпрес. Неколкократният олимпийски шампион по гребане на кану Иван Пацайкин подари на принц Чарлз весло.

Производителите на традиционни продукти, които се предлагат в Музея на селото, подариха на британския престолонаследник буркан с акациев мед, друг с мед от плодове и семена, дървена кутия и чифт цървули. Принц Чарлз поговори с производителите на традиционни продукти и се поинтересува от заниманията им.

След посещението в Музея на селото принц Чарлз бе приет от премиера на Румъния Сорин Гриндяну, съобщава още Аджерпрес. Официалното посещение на британския престолонаследник започна вчера със среща с президента Клаус Йоханис, който го награди с национален орден "Звездата на Румъния", степен Голям кръст, в знак на признание за дейността му в страната.

Принц Чарлз ще бъде приет днес от румънската престолонаследничка принцеса Маргарета и нейния съпруг принц Раду в двореца Елисабета в Букурещ. Монархията в Румъния е премахната през 1947 г. Това е втората официална визита на принц Чарлз в Румъния от 1998 г. досега и е част от регионална обиколка, която ще продължи с посещения в Италия и Австрия.

Британският престолонаследник, който има няколко имота в Трансилвания и благотворителна фондация, която развива образователни и културни дейности в Румъния, редовно пътува до страната на частни посещения.

© БТА