НОВИНИ

Принц Чарлз пристига в Румъния в края на месеца

Британският престолонаследник принц Чарлз ще се срещне с румънския президент Клаус Йоханис на 29 март в Букурещ, съобщи говорителят на президентската администрация Мадалина Доброволски, цитирана от в. "Гъндул". Тя уточни, че принц Чарлз ще бъде на официално посещение в Румъния в периода 29-31 март.

bnt avatar logo
от БТА
16:25, 20.03.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
принц чарлз пристига румъния края месеца

В съобщение, изпратено от посолството на Великобритания в Букурещ, се отбелязва, че това е втората официална визита на принц Чарлз в Румъния от 1998 г. досега, като регионалната му обиколка ще продължи с посещения в Италия и Австрия.

Британският престолонаследник, който има няколко имота в Трансилвания и благотворителна фондация, която развива образователни и културни дейности в Румъния, редовно пътува до страната на частни посещения, напомня "Гъндул".

Миналата година той откри център за професионална подготовка в румънското село Вискри, окръг Брашов. По време на посещението си през май 2016 г. уелският принц също разговаря с президента Клаус Йоханис, като двамата обсъдиха потенциала на селския туризъм в Румъния и съхраняването на културното ѝ наследство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Пилософ е понесъл административната си отговорност за нарушенията във ФЛДЧ
Проф. Пилософ е понесъл административната си отговорност за нарушенията във ФЛДЧ
Гугъл се извини за реклами, поставени до екстремистко съдържание
"Гугъл" се извини за реклами, поставени до екстремистко съдържание