НОВИНИ

​Два дни след катастрофата: Принц Филип отново шофира без колан

Само два дни след като катастрофира, британският принц Филип беше забелязан отново зад волана, при това без колан. Медиите на Острова разпространиха снимки на съпруга на кралица Елизабет Втора и остро го разкритикуваха, че не се е извинил на жените, които пострадаха при инцидента.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:25, 20.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Полицията в Норфолк е разговаряла с принц Филип, след като беше забелязан да шофира без колан. Органите на реда са отправили предупреждение, което е стандартната процедура при подобни случаи.

Само два дни по-рано, 97-годишният съпруг на Кралица Елизабет Втора се блъсна с друг автомобил, в който пътували бебе и две жени. Той и детето останаха невредими, но двете пътнички са леко пострадали.

В интервю за британския вестник "Мирър" една от тях твърди, че така и не е получила извинение от кралското семейство за счупената си ръка. Според Бъкингамския дворец, обаче, на участничките в катастрофата са изпратени благопожелания.

Продължава разследването на инцидента от четвъртък. Алкохолната проба на принц Филип е отрицателна, няма данни и да е бил неправоспособен.

Във Великобритания няма горна граница на възрастта за шофиране, а според Бъкингам, принцът има валидна шофьорска книжка. В петък Елизабет Втора също беше забелязана зад волана и подобно на съпруга си - без предпазен колан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикателствата в социалните мрежи - говори Димитър Ганчев
Предизвикателствата в социалните мрежи - говори Димитър Ганчев
Супер кървава вълча Луна ще наблюдаваме тази нощ
Супер кървава вълча Луна ще наблюдаваме тази нощ