Само два дни след като катастрофира, британският принц Филип беше забелязан отново зад волана, при това без колан. Медиите на Острова разпространиха снимки на съпруга на кралица Елизабет Втора и остро го разкритикуваха, че не се е извинил на жените, които пострадаха при инцидента.

Полицията в Норфолк е разговаряла с принц Филип, след като беше забелязан да шофира без колан. Органите на реда са отправили предупреждение, което е стандартната процедура при подобни случаи.

Само два дни по-рано, 97-годишният съпруг на Кралица Елизабет Втора се блъсна с друг автомобил, в който пътували бебе и две жени. Той и детето останаха невредими, но двете пътнички са леко пострадали.

В интервю за британския вестник "Мирър" една от тях твърди, че така и не е получила извинение от кралското семейство за счупената си ръка. Според Бъкингамския дворец, обаче, на участничките в катастрофата са изпратени благопожелания.

Продължава разследването на инцидента от четвъртък. Алкохолната проба на принц Филип е отрицателна, няма данни и да е бил неправоспособен.

Във Великобритания няма горна граница на възрастта за шофиране, а според Бъкингам, принцът има валидна шофьорска книжка. В петък Елизабет Втора също беше забелязана зад волана и подобно на съпруга си - без предпазен колан.

© снимки: БТА
Принц Филип се възстановява след шока от катастрофата

Принц Филип се възстановява след шока от катастрофата

Британският принц Филип остана невредим при автомобилна катастрофа край имението му в графство Норфолк. При инцидента са пострадали двама души, които...