Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл са получили като подарък келтска любовна лъжица по време на посещението си в Кардиф, Уелс, предаде ДПА. От двореца Кенсингтън са разпространили снимки, които показват как двойката приема любовния дар от съименниците си - Хари Смит, на шест години, и 9-годишната Меган Тейлър.

Върху изработената от дърво лъжица фигурират инициалите Х и М, както и келтски възел, подкова, преплетен ечемик - символи на вечна любов, късмет и сплотеност. Заради сложния си дизайн - свидетелство и за уменията на майстора, традиционните любовни лъжици вече не се използват по предназначение и служат само за декорация.

Най-старата известна в Уелс подобна лъжица е изложена в музей близо до Кардиф и датира от 1667 г. Смята се обаче, че традицията за изработването им се е зародила доста по-рано. След като са получили любовната лъжица, принц Хари и Меган Маркъл са посетили Кардифския замък и са се срещнали с творци и участници в Уелския фестивал на културата.

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл публикуваха първите си годежни снимки

Принц Хари и годеницата му Меган Маркъл публикуваха първите си годежни снимки

Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл публикуваха първите си официални снимки, с които решиха да отбележат годежа си, предадоха Ройтерс...