Днес е кръщенето на бебето на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. Редица обичаи на кралската фамилия обаче няма да бъдат спазени, съобщава Би Би Си. Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор няма да бъде показан пред публика, както става обикновено с кралските бебета в деня на кръщенето им. Церемонията ще е частна, като дори няма да бъдат обявени имената на кръстниците на бебето.

© БГНЕС

Традицията, която ще бъде спазена, е Арчи да бъде повит в същата дреха от набрана дантела, в която бяха кръстени братовчедите му - Джордж, Шарлот и Луи, деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и за дъщерите на Зара и Майк Тиндал Мия и Лена.

Дрехата е нова, копие на традиционната, използвана за кралски кръщенета, като досега е служила за тези церемонии в последните 11 години.

Оригиналната бебешка роба е произведена през далечната 1841 г. и е послужила за кръщенета на десетки кралски бебета. За последно тя беше използвана през 2004 г., но беше преценено, че е прекалено крехка и кралицата разпореди да бъде запазена, като се изработи копие.

Във Великобритания бебетата имат по трима кръстници. Кралските бебета обикновено имат повече. Спекулации в британските медии твърдят, че най-добрата приятелка на Меган Маркъл, канадската стилистка Джесика Мълрони може да е сред кръстниците на Арчи, както и най-добрите приятели на принц Хари, братята Томас и Чарли ван Стробензий, с които е съученик.

Църквата на Англия не налага ограничения на броя на кръстниците, стига да са поне трима - двама от същия пол като бебето и един от противоположния пол.

Мегън и принц Хари показаха новородения си син

Мегън и принц Хари показаха новородения си син

Принц Хари и херцогинята на Съсекс показаха за първи път новородения си син в двореца "Уиндзор".