Приннц Хари и неговата годеница актрисата Меган Маркъл ще се венчаят в църквата „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор през май следващата година. Това съобщиха от двореца Кенсингтън.

© БТА

„Нейно величество кралицата даде разрешение сватбата да се състои в църквата. Кралското семейство ще плати за сватбата“, се казва в изявлението.

Вчера стана ясно, че принцът и годеницата му ще се венчаят през пролетта на следващата година, но не бяха съобщени повече подробности около церемонията.

След брака си новото кралско семейство ще живее в Нотингам котидж в двореца Кенсингтън, където се намират и по-големият брат на Хари ппринц Уилям заедно с неговата съпруга Кейт Мидълтън и двете им деца.

Предполага се, че бъдещите младоженци се запознават през май 2016 г. в Торонто, където актрисата живее. Тяхната връзка по-късно беше потвърдена от Кенсингтънския дворец след продължителни спекулации в медиите.

Принц Хари се сгоди за американската актриса Меган Маркъл

Принц Хари се сгоди за американската актриса Меган Маркъл

Британският принц Хари ще се ожени за своята годеница американската актриса Меган Маркъл през пролетта на следващата година, след като двамата са се с...