НОВИНИ

Принц Хари и Мегън Маркъл съдят британски таблоид

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл започна съдебни дела срещу "Дейли мейл" заради незаконно публикуване на едно от личните й писма. В изявление съпругът й принц Хари заяви, че са принудени да предприемат действия срещу "безмилостната пропаганда".

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:18, 01.10.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още
принц хари мегън маркъл съдят британски таблоид

"Изгубих майка си и сега гледам как жена ми става жертва на същите мощни сили", заяви престолонаследникът, визирайки медиите и в частност папараците, участвали в катастрофата с майка му принцеса Даяна, в която тя загуби живота си.

Адвокатско дружество Шилингс, действащо от името на Меган Маркъл, обвини вестника в кампания на лъжливи, унизителни истории. Фирмата е завела иск пред Върховния съд срещу таблоида заради предполагаемата злоупотреба с частна информация, нарушаването на авторските права и нарушаването на Закона за защита на данните от 2018 г.

В продължително лично изявление на официалния уебсайт на херцога и херцогинята на Съсекс принц Хари заяви, че "болезненото" въздействие от натрапчивото отразяване на медиите е накарало двойката да предприеме действия.

"Виждал съм какво се случва, когато някой, когото обичам, е преследван до степен, че вече не го третират или не го възприемат като истински човек", каза той.

Съдебните производства се финансират частно от двойката и всички постъпления ще бъдат дарени на благотворителна организация.

В своето изявление принц Хари подчертава, че с Меган вярват в медийната свобода и обективното, истинно отразяване на събитията като крайъгълен камък на демокрацията, но съпругата му е станала една от най-новите жертви на британска таблоидна преса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много по-топло от обичайното за сезона и днес
Много по-топло от обичайното за сезона и днес
Откриха кокаин за 9 млн. долара в опаковки с логото на албански футболен клуб
Откриха кокаин за 9 млн. долара в опаковки с логото на албански футболен клуб