НОВИНИ

​Принц Уилям и съпругата му Кейт в Полша и Германия​

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт започват днес петдневно посещение в Полша и Германия, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
15:56, 17.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
​принц уилям съпругата кейт полша германия​

Херцогът и херцогинята на Кембридж се очаква да пристигнат следобед във Варшава заедно със своите деца - 3-годишния принц Джордж и 2-годишната принцеса Шарлот. Това ще е първото официално посещение на двойката в Полша и Германия - миналата година Уилям беше в Германия сам, каза говорител на двореца Кенсингтън.

Освен че ще се срещнат с лидери от бизнеса, управлението и гражданското общество, херцогът и херцогинята ще обърнат особено внимание на възможностите да се срещнат с младите хора в двете страни от различни сфери на живота, заяви говорителят на официалната им резиденция в Лондон.

;

По думите му, се очаква принц Джордж и принцеса Шарлот "да се появят на поне две събития през тази седмица". Кралската двойка ще се срещне днес с полски лидери в президентския дворец, а след това ще посети Музея на Варшавското въстание.

Предвижда се утре Кейт и Уилям да пътуват до Гданск, за да посетят нацистки концентрационен лагер, да присъстват на градско празненство и да се срещнат с членове на полското движение "Солидарност".

В сряда те трябва да пристигнат в Берлин. При посещението си в Германия двойката планира да посети също така Хайделберг и Хамбург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Университетската болница в Пловдив ще лекува при нужда военни
Университетската болница в Пловдив ще лекува при нужда военни
Националното военноморско учение „БРИЗ 2017“
Националното военноморско учение „БРИЗ 2017“