НОВИНИ

Присъди и глоби за сътрудници на Алексей Навални

Сътрудници на руския опозиционер Алексей Навални, задържани заедно с него на неразрешен протест в Москва в неделя, бяха осъдени днес, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
23:03, 28.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
присъди глоби сътрудници алексей навални

13 членове на Фонда на Навални за борба с корупцията бяха изправени пред съда за отказ да се подчинят на полицията по време на ареста. 10 от тях получиха по 7 дни затвор, един бе осъден на 5 дни затвор, а останалите двама ще платят глоба от по 1000 рубли (16 евро).

Вчера самият Навални бе осъден на 15 дни затвор и глоба от 20 000 рубли (325 дни евро), защото организирал неразрешения протест и защото не се подчинил на полицията в момента на ареста.

Най-малко 1030 души бяха задържани в Москва и още десетки други бяха арестувани в провинцията в демонстрации в неделя срещу корупцията в Русия. По-голяма част от задържаните бяха освободени още в нощта на неделя срещу понеделник.

В началото на март фондът на Навални разпространи резултатите от свое разследване, в което се твърдеше, че премиерът на Русия Дмитрий Медведев е начело на империя в областта на недвижимите имоти, финансирана от руски олигарси. Разкритията се съдържаха в 50-минутен филм. Той бе изгледан 13 милиона пъти в ЮТюб.

След разпространението на това разследване, което бе най-голямото, извършено от фонда на Навални, опозиционерът призова народа да протестира, за да поиска обяснения от премиера, който бе и президент на Русия в периода 2008-2012 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания стартира процедурата по напускането на ЕС
Великобритания стартира процедурата по напускането на ЕС
Вещите на Мата Хари на търг
Вещите на Мата Хари на търг