НОВИНИ

Пристанището във Варна завършва годината с приходи от близо 72 милиона лева

Пристанище Варна приключва годината с приходи от близо 72 милиона лева. Обработените товари на порта са с над 350 хиляди тона повече в сравнение с миналата година. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Петър Сеферов. Той заяви, че пристанището ще продължи да инвестира в обновяването на района около Морска гара-Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Георги Христов
18:40, 19.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Обработените товари на порта са близо 10 милиона тона. Годината дружеството завършва с печалба от 12 милиона лева. Ръководството на пристанището отчита минимален спад при зърнените товари, като през годината са обработени над 2,5 милиона тона.

Петър Сеферов - Изпълнителен директор на “Пристанище Варна” ЕАД"
“Пристанище Варна-Запад отчита една рекордна година. До края на годината ще направи 7,5 милиона тона товари. Също рекорд ще имаме и в контейнерите 150 000 TEU за първи път”

В обновяването на пристанищната инфраструктура през годината са вложени близо 4 милиона лева. На порта вече работи и единствената у нас специализирана техника за наклоняване на контейнери за зърнени товари.

Петър Сеферов - Изпълнителен директор на “Пристанище Варна” ЕАД“
"Тази година пристигна и една нова установка за пълнене на 20-футови контейнери с насипни товари. На практика в началото на следващата година тя е готова за работа"

Дружеството ще продължи да инвестира в развитието на района около морската гара във Варна. През 2019-та година градът отново ще бъде домакин на престижната регата “Тол щипс”. Проектът по обновяването на пешеходната зона на морската гара беше реализиран изцяло със средства на дружество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по храните започва проверки преди празниците
Агенцията по храните започва проверки преди празниците
Вече всички домакинства в Пернишко имат дърва
Вече всички домакинства в Пернишко имат дърва