Първият камион с дарения от варненския квартал "Аспарухово" за жителите на бургаските села, пострадали от наводнението на 25 октомври, пристигна в Община Камено. Преди три години жителите на "Аспарухово" преживяха такова опустошително бедствие и след новината за потопа в Бургаско, започнаха да събират най-необходимото. Още минала неделя доброволци от Варна помогнаха в разчистването на пострадалите домове. Мариана Малева от Камено с още информация.

Чакат се още два тежкотоварни автомобила в село Тръстиково. Раздаването на помощи ще започне от село Ливада, а след това ще преминат в село Черни Връх, което е едно от най-пострадалото села след наводненията.

Събрани са освен стекове минерална вода, готварски печки, радиатори, дрехи, одеяла.

В последните дни и много хора от Варна се включиха в кампанията.

Мария Георгиева, организатор: Дадохме обещание на всички дарители, че ще се постараем техните дарения да стигнат директно до пострадалите, защото имаме много горчив опит от бедствието, което ние преживяхме. Всички дарения се събраха на едно място и оттам не се разбра кое, къде и при кого отиде. За да не се повтори тази ситуация, ние се ангажирахме да дойдем на едно място и от къща на къща да раздадем помощите на пострадалите.

Кампанията в кв. "Аспарухово" се удължава до 9-и ноември.

Очаквайте по-късно информация от кмета на Камено с последна информация за това докъде е стигнало възстановяването на къщите в Бургаско.