НОВИНИ

Пристигнаха първите автобуси с пътници, блокирани в Истанбул

Във Варна рано тази сутрин пристигнаха първите автобуси с пътници, които бяха блокирани в Истанбул при опита за преврат. Всички, които са били на летище „Ататюрк" в петък през нощта, разказват за паниката сред пътниците. Пристигналите със специално организиран автобус българи казаха още, че са получили съдействие от консулството ни, за да се приберат от летището в Истанбул до Варна.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
10:51, 17.07.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Първи във Варна се прибраха варненците, тръгнали с автобусите на двете редовни линии от Истанбул. Борис е бил блокиран в такси на моста над Босфора, където се разминава с танковете.

В един момент минаха 4-5 танка и бронетранспортьор, тежко въоръжение и хората наоколо просто наизскачаха от колите, започнаха да крещят, видимо възмутени. През цялата нощ прелитаха изтребители, военни самолети и се чуваха изстрели като от артилерия, доста тежки изстрели. Имаше много картини на насилие, вие видяхте ли нещо такова? - не, лично не. Явно задръстването, в което бяхме, беше доста далеч от тези места, но това, което са показали по новините, е било истина.

С извънреден автобус се прибраха и група варненци, които са били блокирани на летище "Ататюрк" - полетите им били отменени 20 минути, преди да излетят.

Ние бяхме вътре и бяхме посъветвани да останем вътре и че е по-безопасно за нас и да не напускаме, което всъщност беше много правилно.

Минаха два изтребителя, имаше взрив, гърмеше се.

И като тръгнаха да минават изстребителите , те толкова близо мнават, че от самата звукова вълна се тресяха целите прозорци. И се изнизаха ръка за ръка всичките като мишки с извинение. Това е персоналът? Това е персонал, всички абсолютно, няма към кого да се обърнем.

Автобусите по редовните линии Варна-Истанбул се движат по график. На летище Варна обаче сутрешният полет Истанбул-Варна-Истанбул беше отменен, а за следобедния все още няма никаква информация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още двама задържани във връзка с атентата в Ница
Още двама задържани във връзка с атентата в Ница
Закриват детски градини в блоковете в Пловдив
Закриват детски градини в блоковете в Пловдив