НОВИНИ

Пристигнаха първите фургони за хората без дом от Хитрино

Тази нощ пристигнаха 15 от фургоните в Тимарево, в които ще се настаняват семействата, останали без дом след инцидента с дерайлиралия влак. Искането на кмета на Хитрино е да се осигурят 23 временни жилища, защото толкова са и разрушените къщи.

пристигнаха първите фургони хората без дом хитрино
bnt avatar logo
от БНТ
11:14, 14.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Фургоните не са големи. В тях има сервизно и кухненско помещение и две стаи, в които да се настанят семействата. Фургоните идват от Южна България и бяха превозени от служители главна дирекция на пожарната.

Комисар Тошко Бързилов, началник на национален оперативен щаб в ГД ПБЗН: Вътре има електрическа инсталация, имат печки, оборудвано е всичко, което е необходимо да живеят.

За фургоните още не е определена площадка в Хитрино. Две са възможностите - в границите на имота на хората с разрушени домове или всички на едно място. Нагласите на хората са фургоните да бъдат в рамките на имотите им, каза кметът на Хитрино, който тази сутрин е участвал в работата на обществения съвет, създаден от жителите на пострадалото село.

Нуридин Исмаил - кмет на община Хитрино: Хитрино няма канализация и общото поставяне на тези фургони в един зимен сезон и ние да създадем такава площадка, която да не е кална, да е чиста, с общи тоалетни, мисля, че по-няма да се възприема. Но ние ще се съобразим с желанието на хората.

Фургоните ще останат в стопанския двор на близкото село Тимарево до създаване на възможност за транспортирането им в Хитрино.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция ще удължи извънредното положение
Франция ще удължи извънредното положение
​Русия обяви край на военната операция в Алепо
​Русия обяви край на военната операция в Алепо