НОВИНИ

Привърженик на "Ислямска държава" нападна учител във Франция (ОБЗОР)

Във Франция беше извършено нападение, свързано с "Ислямска държава". Неизвестен нападател рани с макетен нож учител в парижко предградие. Учителят е в болница, животът му не е застрашен. Нападателят е бил чут да казва: " Това е "Ислямска държава ".

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:50, 14.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Обервилие, където учителят е нападнат, се намира в северно парижко предградие. Тук живеят и много емигранти, предимно от Северна Африка. Училище" Жан Перен" се посещава от деца между три и шест годишна възраст.

Филип Гали, префект на департамента Сен - Сан - Дени: Мъж е влязъл в сградата към 7 и 10 сутринта, нападнал е учителя с макетен нож и с ножица, намерени в класната стая.

45-годишният учител е ранен в областта на корема и гърлото. Животът му е извън опасност. По това време в училището не е имало деца, но там са се намирали други преподаватели. Нападателят е избягал, бил е облечен в работен комбинезон, с качулка и ръкавици.

Люк Поанян, полицейски синдикат: Нападателят е бил чут да казва, че атаката му е свързана с "Ислямска държава ". На този етап от разследването трябва да бъдем изключително внимателни.

Учебните занятия бяха отменени за днес.

Със случая се занимава службата за борба с тероризма. Остава въпросът как въпреки мерките за сигурност след 13-ти ноември мъжът е успял да влезе в училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парите за втората година от майчинството не се променят
Парите за втората година от майчинството не се променят
Как е изглеждал Христос?
Как е изглеждал Христос?