НОВИНИ

Приятели, политици и граждани си взеха последно сбогом с Любомир Левчев

Приятели, общественици, политици и граждани изпратиха в последния му път писателя Любомир Левчев. Поклонението беше в Националната библиотека. Любомир Левчев беше изпратен с аплодисменти.

bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 28.09.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Антон Дончев, писател: Той беше едно грамадно дърво, което роди много плодове. Той доведе представители на световната литература в България. Ако можеха да почнат да светят всички негови книги в 50 държави на 50 езика, знаете ли каква светлина щеше да излезе.
Георги Чапкънов, скулптор: Приживе беше велик, а сега е безсмъртен.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Отиде си Негово превъзходителство, аристократът на българската литература и на българския език. Последното поколение големи българи. Аз мисля, че днес не си казваме последно сбогом, защото остават книгите му.
Георги Първанов, президент на Република България /2002 - 2012/: Той беше една вселена. Такъв мъдрец е трудно да намерим в днешно време.

На 25 септември ни напусна известният поет, писател и общественик Любомир Левчев. Той почина на 84-годишна възраст в болница, където е бил на лечение през последните няколко дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето
Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето
Каракачанов: България да не подкрепя Македония за започване на преговори за ЕС
Каракачанов: България да не подкрепя Македония за започване на преговори за ЕС