НОВИНИ

Приют за кучета във Варна беше опожарен

Приют за кучета, спасени от организацията „Animal Hope“ във Варна, беше опожарен. Две от животните са изгорели в колибите си, други две са в тежко състояние и са настанени във ветеринарна клиника. Районната прокуратура е започнала разследване срещу неизвестен извършител за умишлен палеж и жестокост към животни.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
22:20, 23.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От организацията признават, че в имота няма постоянно пребиваващ човек, а на записите от камерата, поставена над входната врата, се вижда само светлината от избухналия огън. Зоолюбителите споделиха, че в продължение на година са получавали заплахи от мъж, живеещ наблизо. Друг съсед призна, че е имало оплаквания срещу животните, защото са лаели нощно време.

Иван Петров, съсед: Повечето съседи реагираха, и на мен не ми беше приятно като бяха кучетата тук, но не съм се оплаквал никъде.
БНТ: Трябва ли така да се запали един имот с живи животни?
Иван Петров, съсед:
О, как, това е под всякаква критика.

Седем от оцелелите животни са настанени в единствения постоянен приют за животни в областта - на организация "Лъки Хънт" в Девня. За две кучета на 9 месеца с тежки изгаряния грижи полага екипът на д-р Манолов във Варна.

Д-р Господин Манолов, ветеринарен лекар: Става въпрос за капане на лесно запалими материали, най-вероятно пластмаси, по самите животни. Това е страшно. До днес сутринта бяха в много тежко състояние. Получи се така нареченият синдром на бъбречната недостатъчност, който най-често се среща при такива изгаряния. В момента смятаме, че нещата са овладени.

Надеждата на лекарите е до две седмици, състоянието на кучетата да се стабилизира. От организацията пък заявиха, че се надяват в съсвем кратки срокове прокуратурата да залови извършителя на тежкото престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандия е на път да отмени референдумите
Холандия е на път да отмени референдумите
Тръмп обяви най-големия пакет санкции, налагани някога на Северна Корея
Тръмп обяви "най-големия пакет санкции, налагани някога на Северна Корея"