Хиляди хора се стекоха в центъра на Ливърпул, като призоваха за организирането на нов референдум по въпроса за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Британският флаг редом до европейското знаме и плакати "Спрете Брекзит!". По този начин хиляди британци показаха какво мислят за излизането на Великобритания от Евросъюза. Демонстрантите се обявиха за провеждането на нов референдум.

Рори Франсис, демонстрант: Тук съм, защото съм ужасен от случващото се. Никой не е гласувал за бъркотията, която се получи. Да, това беше доста разделящ референдум, но никой не е гласувал за някакъв вид Брекзит.

Демонстрацията в Ливърпул предшества годишния конгрес на лейбъристите в града. Лидерът на партията Джереми Корбин заяви по-рано, че предпочита избори пред втори референдум за Брекзит.

И докато политиците обсъждат, а преговорите по "развода" с ЕС все още са без резултат, притесненията на хората са съвсем конкретни.

Джанет Хигинс, протестираща: Мисля, че хората, които вероятно са гласували за напускане, са тези, които ще страдат най-много. Ще пострада здравната ни служба, ще загубим работни места, компаниите вече се преместват в Европейския съюз и това е краят на Великобритания, каквато я познаваме.

Мнозина сред лейбъристите вярват, че лявоцентристките партии имат силата и отговорността да повлияят за организирането на нов референдум, който може да преобърне британското решение за напускане на съюза на 28-те.

Джереми Корбин предпочита нови избори пред втори референдум за Брекзит

Джереми Корбин предпочита нови избори пред втори референдум за Брекзит

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви днес, че предпочита избори пред втори референдум за Брекзит, предаде Ройтер...