В БНТ постъпиха сигнали на хора, които опитали да гласуват, но се отказали, защото едва днес открили, че традиционните им изборни секции, в които гласуват от години, били преместени и то в друг квартал.

Още за този проблем от Илина Бисерова

Днес получихме сигнали от граждани, които са отказали да гласуват, защото изборните им секции се оказаха сменени в други сгради или квартали. Така например хора от "Красно село" е трябвало да се разходят до "Хиподрума". Други, които живеят в "Лозенец", е трябвало да отидат в "Иван Вазов".

Любомир Милошев: Влизам в секцията еди си кой номер, ама вие не сте тук. А къде съм - "Захари Круша" в квартал "Иван Вазов", значи не в нашия квартал, а в друг. И не става дума само за нашия блок, който е на 100 метра от тук, хора, които тук гласуват, винаги, и изпращат ги да гласуват в друг квартал и те не искат да ходят, защото къде сега да се разхождат до долу, до друг квартал. На въпроса ми защо го направихте това, те казват ами ние не знаем, има много регистрирани.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви за БНТ, че избирателните секции се образуват със заповед на кмета на съответната община и той определя адресите на тези секции. Гражданите могат да проверят къде е секцията им в страницата на ЦИК.

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019