Центърът за хемодиализа във видинската болница работи в авариен режим, а той е единствен за цялата област. Причината е, че от вчера има повреда в апаратурата за пречистване на водата. На пациентите продължава да се извършва хемодиализа, но има риск от усложнения.

Видин

От ръководството на болницата определиха ситуацията като извънредна. Уведомено е здравното министерство.

д-р Цветан Василев, директор на МБАЛ „Св.Петка"- Видин: За тези пациенти, които желаят да продължат диализа при нас, това може да продължи процеса. Ние сме поискали тяхното информирано съгласие, че ще бъде извършвана една диализа с по-твърда вода.

От 45 пациенти - 20 са отказали да бъдат подложени на хемодиализа и ще бъдат транспортирани до Монтана.

Емилиян Петров: Като пренебрегнем страничните ефекти и негативите от пътуването след диализа. Прецених на свой риск, на своя собствена отговорност да остана да проведа една или две евентуално диализи.
Центърът за хемодиализа във Видин спря работа заради повреда

Центърът за хемодиализа във Видин спря работа заради повреда

Заради авария, центърът за хемодиализа във видинската болница, който е единствен за цялата област, спря работа. Пациенти пропуснаха животоподдържащата...

След аварията се наложило някои пациенти и да пропуснат процедурата.

д-р Цветан Василев, директор на МБАЛ „Св.Петка"- Видин: Специалистите казват, че болните, които са на хемодиализа, могат да пропуснат една, две или три диализи даже и че това не е фатално.

Фирмата, която е осигурила апаратурата, не е допускала, че може да възникне такава повреда,а резервни части в страната няма и доставката ще се забави От ръководството на болницата увериха,че до десет дни аварията ще бъде отстранена.