Във Варна по току-що ремонтираната част от булевард "Първи май" в квартал "Аспарухово" се появиха първите кръпки. Работата по тях върви успоредно със започналите в края на лятото мащабни реконструкции на улици и булеварди - част от проекта за интегриран градски транспорт в града.

Варна

За проблемите с новия асфалт на "Първи май" има обяснение, твърдят ръководителите на проекта.

Бистра Димова, ръководител на проекта за интегрирания градски транспорт: Преди въвеждане на обекта в експлоатация се направиха проби навсякъде по настилката. В тази връзка, с точност да се покрият нормите, се направени тези.

При шофиране и по булевард "Първи май" се усещат и неравности по асфалта. Дали настилката ще дава добро сцепление след ремонтите, питат шофьори.

Бистра Димова, ръководител на проекта за интегрирания градски транспорт: Всеки обект, който приключва, естествено след това, преди още приключването му, ще бъде изпитан, преди да се приеме в експлоатация.

По булевард "Народни будители" ще се изградят два нови подлеза, а височината на тротоарите ще е съобразена с нуждите на хората с увреждания и майките с колички.

Бистра Димова, ръководител на проекта за интегрирания градски транспорт: Ще се въведе интелигентно улично осветление, което ще бъде по целия булевард "Народни будители", който ще бъде включен към интелигентното улично осветление на града.

Ремонтът на булевард "Народни будители" ще продължи 8 месеца, а стойността е 5 и половина милиона лева. Булевард "Левски" ще бъде преасфалтиран, а шестте подлеза по него обновени. Очаква се ремонт и на моста преди базар "Левски". Ремонтът ще приключи след 8 месеца и ще струва 6 800 000 лева.