НОВИНИ

Проблеми с подаването и отчитането на водата в Бъзън

Критично налягане на водоподаването в определени часове и нерегламентирано източване на вода от хидрантни кранове от страна на земеделци. Тези проблеми отдавна притесняват жителите на русенското село Бъзън. Последвалите проверки на МВР и ВиК – Русе, освен загуби по трасето, откриват и сериозни нарушения на местния водопроводчик.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
07:45, 02.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Проблемите с водата в Бъзън не са отскоро. Докато в единия край на селото си поливат градините, в другия хората даже и вода не могат да си налеят. Оказва се, че някои се възползват и от хидрантните кранове, които служат само при пожар.

Василена Борисова, кмет на с. Бъзьн: Хидрантните кранове трябва да се използват само при спешни нужди. Имаме уверението на ВиК, че ще вземат мерки това повече да не се случва.

От ВиК дружеството коментираха, че към момента има достатъчно количество вода за питейно-битови нужди.

Инж. Сава Савов, управител на ВиК ООД – Русе: Започнат ли да поливат зеленчуковите градини и по високите части на селото, налягането пада.

Хората са недоволни и от инкасатора, които според тях надписвал сметките на едни за сметка на други, които с негово знание са ползвали безотчетно вода. Последвалите проверки на МВР и ВиК дружеството са установили множество нарушения, свързани с манипулация и неотчитане на водомери.

Инж. Сава Савов, управител на ВиК ООД – Русе: Този служител с тези си действия ще бъде освободен от работа. Ще му потърсим и материална отговорност за щетите, които е нанесъл.

Междувременно потърпевши подготвят колективни искове за разсрочено плащане на натрупаните стотици левове задължения, след като водомерите им не са отчитани от дълго време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонти в центъра на София - къде и докога ще бъде затруднено движението
Ремонти в центъра на София - къде и докога ще бъде затруднено движението
Последен спомен за проф. Божидар Димитров
Последен спомен за проф. Божидар Димитров