Трети ден жителите на Сопот нямат нормално водоснабдяване. Проблемът спря и работата във ВМЗ-Сопот. От ВиК-Карлово обясниха, че причината се дължи на множеството аварии, и липсата на достатъчно вода във водоемите.

Сопот

Заради проблема с водоснабдяването местните хора са принудени да ходят по няколко пъти на ден до градските чешми, за да си налеят вода.

Ваня Лучева: Наливаме си туби, топлим си вода, но мивките са ни пълни, само успяваме да си окъпем децата...

Рада Делидимова: Де да знам какво ще правим, без вода може ли, както без хляб не може така и без вода не можем.

Вълко Сакутов: Изобщо не е приятно, тоалетна, малки деца... няма вода, трябва да чакаме да стане 12 часа за да се изкъпя.

От ВиК-Карлово посочиха, че четирите аварии по водопровода вече са отстранени, но нормалното водозахранване в града зависи и от количествата, които черпи за производствения процес ВМЗ.

Веселин Делков - зам.-началник на ВиК-Карлово: Уговорили сме се с тях, че ще се възстанови подаването на Сопот и след това ще бъде подавано към завода.

Директорът на ВМЗ каза, че очакванията са до неделя ще бъде възстановено нормалното водоснабдяване на града и на предприятието. Кметът на Сопот е разпоредил общината да бъде информирана за предстоящи спирания на водата.

Деян Дойнов - кмет на община Сопот: Моля институциите и ВиК, и ВМЗ, нека бъдат толерантни и когато спират водата да ни уведомяват, за да знаят и гражданите, ние от своя страна своевременно да ги информираме и да знаят кога ще има вода и кога няма да има.

В социалните мрежи жителите на Сопот коментират, че ако в най-скоро време проблемът не бъде решен, са готови да протестират.