НОВИНИ

Проблеми със снегопочистването в Търговище

В Търговище малките квартални улички тънат в преспи, въпреки че общината оповести график за извозване на снега. За това сигнализира наш зрител. Все още обаче има улици, които не са почистени от снега.

bnt avatar logo
от БНТ
06:41, 18.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Ако в почистването на основните улици резултатите са видими, то малките улички и тротоари все още са блокирани от сняг. Хората са недоволни, че трудно се придвижват и рядко виждат снегорин. За извозване на снежната маса на ул. „Богомил" дори и не мечтаят.

Антон: „А, сняг ще извозват, те минаха само веднъж със снегорина малката улица.Няма техника ли, каква е работата не знам?"
Румяна: „И тука и там в началото с натрупан сняг - не знам защо точно тук в началото на тротоара, където всъщност е пешеходната зона."

От общинската управа увериха, че ще продължи почистването и извозването на снега, но голяма пречка са паркираните по уличните платна автомобили. Поради започналия нов снеговалеж 22 машини сега са ангажирани с разчистване на възловите артерии.

Христалина Халачева, секретар на Община Търговище: „Идеята беше да бъде извозен снега от големите пътни артерии, а малките улички в града да бъдат почистени, което се случи. Ако някоя улица е изтървана гражданите да се обаждат на телефона на общината, ние приемаме всякакви сигнали и реагираме."

196 км. градски улици и още 200 км. междуселски пътища поддържа Община Търговище. Признава, че има пропуски и обещава следващата зима нова организация на снегопочистването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пазар без найлонови торбички във Варна
Пазар без найлонови торбички във Варна
Барак Обама смекчи присъдата на информаторката на Уикилийкс Челси Манинг
Барак Обама смекчи присъдата на информаторката на "Уикилийкс" Челси Манинг