НОВИНИ

Продажбите на билети за кино стигнаха рекордните 38,6 милиарда долара за година

Миналата година продажбите на билети за кино са стигнали рекордните 38,6 милиарда долара, независимо че извън Северна Америка са намалели за пръв път от 12 години, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:20, 23.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
продажбите билети кино стигнаха рекордните 386 милиарда долара година

Макар че по екраните излязоха успешните холивудски продукции "Rogue One: История от Междузвездни войни" и "Първият отмъстител: Войната на героите", 2016 г. бележи увеличаване с едва 1 процент на приходите от продажби на билети за кино в сравнение с предишната година, която също бе рекордна.

"Данните от бокс-офиса свидетелстват, че киното остава първата възможност за представяне на увлекателна история пред широката публика - заяви Крис Дод, ръководител на асоциацията MPAA (Моушън пикчър асосиейшън ъв Америка), която защитава интересите на филмовата индустрия в САЩ и включва 6-те най-големи холивудски студиа - "Сони пикчърс", "Парамаунт", "Туентиът сенчъри фокс", "Буена Виста", "Юнивърсъл" и "Уорнър брос". - В САЩ и Канада ключови индикатори навеждат на мисълта, че ни чака още по-радостно бъдеще с увеличаването на посещенията на младежи и представители на малцинствата в киносалоните."

Миналата година в Северна Америка приходите от продажба на билети са достигнали 11,4 милиарда долара, т.е. увеличили са се с 2 процента за година. Извън Северна Америка приходите са възлезли на 27,2 милиарда долара, т.е. намалели са в сравнение с регистрираните предишната година приходи от 27,3 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова пластика краси пешеходната зона във Варна
Нова пластика краси пешеходната зона във Варна
В Германия беше пуснато най-голямото изкуствено слънце
В Германия беше пуснато най-голямото изкуствено слънце