България е сред най-добрите партньори на САЩ и Европол в борбата срещу разпространението на наркотични вещества .Това заяви премиерът Бойко Борисов пред българските медии в Ню Йорк, където ръководи българската делегация в рамките на 73-тата сесия на Общото събрание на ООН .

Подробностите от специалните ни пратеници Ирина Цонева и оператора Илия Иванов.

Премиерът Бойко Борисов коментира, че съвсем не случайно страната ни е била избрана за съпредседател на срещата на най-високо равнище, насочена към борбата срещу употребата и разпространението на наркотици, защото акциите, проведени у нас като "Лунна светлина" и много други са сред най добрите в света, извършени съвместно от българските специални служби заедно с ДЕА. Бойко Борисов подчерта и знамението на приетата днес от всички страни участници стратегия за справяне с проблема.

Борисов: Надявам се сега на това ниво ООН и президента Тръмп, а имах възможност и с държавния секретар Помпео повече да си повторим, знаете той като бивш директор на ЦРУ повече се познаваме като свършена работа. Но и това с президента Тръмп си казахме ,знаете ние по телефона се чуваме и има какво да направим съвместно следващите един два месеца. Стратегическото партньорство в НАТО и преодоляването на опасностите във военната сфера са теми, които много ни интересуват и двете страни.

Борисов изрази и подкрепа на заявената от Доналд Тръмп позиция за нова по твърда политика на САЩ срещу легализацията на меките наркотици.