При акция на Специализираната прокуратура, в Пловдив арестуваха кмета на район "Северен" Ральо Ралев. В разследването участват представители на Икономическа полиция и Комисията за противодействие на корупцията. Полицейски служители влязоха в районното кметство и извършват проверка на документи.

Повече подробности вижте от прякото включване на кореспондента ни от Пловдив Антоанета Чакандракова.

Пловдив

Вече четвърти час продължава обиска в сградата на районното кметство в "Северен". Разследващите проверяват папки с документи. Разпитват се и служители на администрацията.

До момента официална информация за какво е задържан районният кмет Ральо Ралев няма. Той беше доведен с белезници след ареста му близо до Университета по хранителни технологии.

Адвокатът му Сузана Алекова заяви, че досега клиентът й не е разследван за нищо.

Сузана Алекова - адвокат на Ральо Ралев: Изненада е за нас. Той сега ще бъде задържан за 24 часа. За тези 24 часа ще се установи действително дали той е бил участник в някакво такова деяние.

Жителите на района също останаха изненадани от зрелищния арест и обиска на кметството.

По непотвърдена информация, домът на Ральо Ралев също е бил обискиран, както и има други задържани.

Разследващите органи отказват всякакъв коментар за ареста. Очаква повече подробности за акцията да бъдат изнесени утре в София.

Кметът на район "Северен" в Пловдив е задържан при спецакция

Кметът на район "Северен" в Пловдив е задържан при спецакция

Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев е задържан при спецакция, научи "По света и у нас". Подробности очаквайте в късната емисия новини от 2...