НОВИНИ

Продължава борбата с огъня в ямболското село Савино

В ямболското село Савино продължава борбата с огъня. Няма пострадали хора. Екипи на пожарната, горското стопанство и доброволци се опитват да овладеят огнената стихия, която засегна смесена гора.

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 04.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Пожарът е локализиран, но все още гори смесена гора. Заради трудно достъпния терен огънят се гаси с ръчни пръскачки.

Комисар Кольо Гяуров, ОД ПБЗН Ямбол: Пожарът край Савино е овладян, няма опасност за населеното място. Пожарът се развива във вътрешността на гората. Търсим начин да изграждаме просеки с верижна техника, за да ограничим разпространението на пожара в самата гора.

Една от версиите за пожара е почистване на пасище в близост до гората.

Кольо Петров, инспектор РД ПАБ: Пожарът в района на Савино възникна вчера по причина на извършване на прочистване на храсти, драки на полета, което е абсолютно забранено, в резултат на което машината, която извършва тази дейност възниква пожара.

Въпреки че вече няма опасност за населеното място, хората са притеснени за домовете си. Къщата на Радка Димитрова се намира на пътя на огъня. Намесата на пожарникарите са я спасили.

Очаква се в близките часове пожарът край Савино да бъде окончателно потушен. Овладян е и другият пожар в ямболско - край село Златари, където горяха сухи треви и храсти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет села са без ток след бурята в Русенско
Пет села са без ток след бурята в Русенско
Тежка катастрофа блокира Прохода на Републиката
Тежка катастрофа блокира Прохода на Републиката