Продължава делото срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на съвета на директорите Валентин Кръстев. Вицепремиерът Томислав Дончев, ексминистърът на европредседателството и бивш вицепремиер от служеното правителство на Огнян Герджиков днес се явиха като свидетели. Тримата бяха призовани, защото в различни периоди от време НДК е бил под техен надзор.

Томислав Дончев обясни пред съда и пред медиите, че двамата с Боршош са имали трудности в съвместната си работа. Комуникирали предимно с писма.

Томислав Дончев - вицепремиер: Не се получи тази екипна работа, с която съм свикнал, но това по-скоро е личен и емоционален проблем.

Част от споровете между двамата били за начина, по който се управлява НДК. Дончев бил притеснен, че темпът на разходите на дружеството не съответства на този на приходите. Така се получавал дефицит.

Томислав Дончев - вицепремиер: Говорили сме, спорили сме, изисквал съм документи. Някои от тях съм ги получавал веднага или със закъснение. За някои се е налагало да пиша втори или трети път. Доколкото си спомням някои така и не ги получих

Мирослав Боршош е подсъдим за длъжностно присвояване, умишлена безстопанственост и сключването на множество неизгодни сделки, които според прокуратурата нанесли щети за милиони върху НДК. Обвиненията срещу Валентин Кръстев включват принуда чрез заплаха. Следващото заседание по делото е насрочено за края на юни.