Мощна експлозия разтърси центъра на Париж. Според властите, става дума за изтичане на газ в местна пекарна. Взривът е нанесъл сериозни материални щети, съобщава се за най-малко 20 пострадали. Вижте подробностите от прякото включване на кореспондента на БНР в Париж Юлия Талева.

Три часа след експлозията, на мястото все още се издига черен дим. Пожарната продължава да евакуира местните хора, включително и с помощта на хеликоптер.

Според парижката префектура, най-малко 20 души са пострадали, двама от тях са тежко ранени. Пострадали са и трима пожарникари, като това не са окончателни данни.

В сградата има още хора, каза пред медиите френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, който пристигна на мястото на инцидента.

Най-вероятната причина за случилото се е изтичане на газ. Пекарната се намира на партера на стара жилищна сграда в девети район на Париж. Околните автомобили са пометени от взрива, като щети има дори на съседните улици.

Живеещите в близост граждани са първоначално помислили, че става въпрос за земетресение, а по-късно се е разбрало, че има теч на газ в сградата.

Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали

Мощна газова експлозия в Париж, има пострадали

Няколко души са ранени при експлозия в хлебарница в Париж. Смята се, че тя е причинена от изтичане на газ. Засега няма достатъчно информация дали има...