НОВИНИ

Локализиран е пожарът в боровата гора край Бургаско

Малко след 11 часа тази сутрин беше локализиран пожара в боровата гора край Бургаско. Три пожарни автомобила продължават да дежурят. До момента за по-малко от 23 часа 5 хиляди декара сухи треви и 500 декара гори са изгорели в пожара, който пламна вчера по обяд между село Изворище и бургаския квартал "Банево".

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 03.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В момента все още горят 150 декара борови насаждения, силният вятър обаче не дава възможност на огнеборците да потушат пламъците. Във вилното селище "Каптажа" са изгорели 10 къщи и вилни постройки, но за щастие няма пострадали хора. Четири пожарни екипа и два специализирани автомобила на Горското стопанство се мъчат да локализират последното огнище, което е в борова гора.

Горски масиви са изгорели 1000 дкра, от които 500 борови насаждения. Очаква се скоро пожарът да бъде потушен. Вятърът смени посоката и това ще помогне на огнеоборците. Разглеждат се щетите от пожара. Специална комисия ще описва щетите, броя на засегнатите постройки и тяхната стойност.

ст.комисар Николай Николаев - РЗПАБ-Бургас: В момента сте свидетели какъв е вятърът, вярвайте следобед той ще е в коренно обратна посока. И силата на вятъра определя доста бързото развитие на пожара. В момента е в гората, част от него е в дере, другата част е в гората, но извън дерето. Колегите, които са в момента там на място, твърдят, че е около 500 метра фронта на пожара. В момента не можем да кажем при този вятър дали няма да се развие. При този вятър има опасност.

Петър Ангелов: Когато дойдоха пожарникарите, отвътре отключих две стаи, имаше гардероби, секции. Всичко тлееше, просто ги изнесохме навън. Всичко е отключено, в момента е отворено за да изстива, да не тръгне и вътре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Бургас оправда Петър Низамов - Перата
Съдът в Бургас оправда Петър Низамов - Перата
Над 20 маломерни и слети паралелки през новата учебна година в община Борово
Над 20 маломерни и слети паралелки през новата учебна година в община Борово