Продължава издирването на двамата осъдени, които избягаха от затворническото общежитие в Стара Загора. Те са излежавали присъди за взривяване на банкомати.

Какво се знае за издирваните затворници - вижте в прякото включване на Иво Никодимов от Стара Загора.

Стара Загора

Двамата затворници са молдовски граждани, осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък.

Заедно с тях осъден е бил още един молдовски гражданин, който не е избягал и продължава да изтърпява наказанието си.

Молдовците са направили пълни самопризнания и са върнали парите, задигнати от взривените банкомати. Получили са 4 години и 8 месеца затвор - малко под границата от 5 години, което се счита за лека присъда и се изтърпява в общежитие от открит тип. Бягството е станало в петък следобед, а лишените от свобода са се измъкнали през оградата и са поели към полето.

Запрян Димитров-директор на затворническото общежитие: Молдовските граждани бяха настанени в общежитието на 14 август и в разумен срок трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София. Тези писма са били разписани в четвъртък или в петък, и е било въпрос на дни да бъдат закарани в София за изтърпяване на наказанието в открит тип общежитие към Софийския затвор.

Правосъдният министър Данаил Кирилов назначи спешна проверка по случая, като основното е да се установи защо преди присъдата да бъде проведена в изпълнение, затворниците са били приведени в общежитие в Стара Загора.

Избягалите затворници от Стара Загора са молдовци, осъдени за взрив на банкомати

Избягалите затворници от Стара Загора са молдовци, осъдени за взрив на банкомати

Двама молдовски граждани са избягалите от затворническо общежитие в Стара Загора. Инцидентът е станал вчера следобед. Избягалите са 24-годишният Васил...