НОВИНИ

Продължава издирването на Мирослав, който изчезна в Стара планина

И армията се включи в издирването на 34-годишния Мирослав Късовски, който изчезна в сряда следобед на път за връх Ботев. Пети ден няма и следа от мъжа. В подкрепа на доброволците и специализираните екипи днес премиерът Бойко Борисов изпрати по спешност военнослужещи и хеликоптер. Първите полети обаче не дадоха резултат.

bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 31.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Стотици военнослужещи пристигнаха в Балкана, за да се включат в издирването на Мирослав. Близките му са изключително притеснени, тъй като метеорологичната обстановка в района е силно усложнена.

ген. Константин Попов, началник на отбраната:
Лошо време е в района на връх Ботев. Ние ще продължим търсенето и в други вероятни райони. Засечени са координати от клетките и в тази посока съсредоточаваме нашите усилия.

В тъмната част на деня няма да се правят обходи в планината, защото има опасност за екипите.

бригаден ген. Груди Ангелов, командир на 61-а Стрямска механизирана бригада:
Тук участват 204 военнослужещи, около 40 колеги от полицията, доброволци има също, пет следови кучета. Разделихме хората на три групи, които да покриват тежките райони. 02,54/59.

Доброволци казват, че все още има шанс Мирослав да е жив, защото е опитен планинар. Според кмета на Калофер военната помощ идва едва два дни след опитите му да привлече вниманието на институциите.

Румен Стоянов, кмет на Калофер
В десет часа нямаха никаква реакция, в единадесет нямаха никаква реакция и аз тогава реших и се обадих на премиера. Лично го слушах по телефона как се разпорежда веднага да тръгват, да се обадят на бригадата, да вдигат хора и всичко да бъде, както трябва.

За последно близки на изчезналия Мирослав са разговаряли с него на 26-и октомври в късния следобед.

Христомир Христов- братовчед на Мирослав Късовски
Обяснил е, че времето тръгва да се разваля,но ще се оправи, не е бил притеснен. Събота до десет, единайсет вечерта, даваше свободно.

Вече са обходени всички маршрути, които позволяват придвижване с велосипед, тъй като изчезналият мъж е тръгнал с колело към върха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерският съвет прие Бюджет 2017
Министерският съвет прие Бюджет 2017
Превозвачи блокираха шест гранични пункта
Превозвачи блокираха шест гранични пункта