НОВИНИ

Братът на изчезналия в Стара планина: Имаме нужда от подготвени доброволци

Продължава издирването на Мирослав Късовски, който изчезна в района на връх Ботев в Стара планина.

bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 31.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Последната връзка с 34-годишния мъж е била на 26-ти октомври, когато той се е обадил на близките си, за да им каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Ден по-късно роднините му подават сигнал, че е в неизвестност. По време на похода в планината Мирослав е бил с колело.

Три дни екипи на Планинската спасителна служба търсиха младежа, но без резултат. В акцията по издирването му се включиха и много доброволци. Днес търсенето продължава. "По света и у нас" потърси за информация брата на изчезналия.

БНТ: Брат Ви е тръгнал с два напълно заредени мобилни телефона. Успели сте да осъществите връзка само веднъж. Знаем, че в подобни условия обхватът се губи. Има ли шанс все пак да бъде локализиран...?

Брат на изчезналия: Клетките са две или три в околността и ако имаме разрешението да получим информация коя е била точната клетка, с която той се свързал последния път, това ще помогне много на спасителите да установят местоположението му.

БНТ: Има ли опит в походите в планина?

Брат на изчезналия: Да, той се е качвал много пъти пеша и с колело. Не му е за първи път. Познава добре планините. Добре е екипиран. Знаел е какво прави.

БНТ: В акцията по издирването му са се включили и много доброволци. Има ли нужда от още?

Брат на изчезналия: Има нужда наистина от опитни хора, от аматьори няма нужда, защото те по-скоро биха попречили на операцията на спасителите, които мога да кажа, че си вършат прекрасно работата, но са изключително малко. Това, което е необходимо, ако може да се включат повече хора и техника, би било прекрасно. Днес отново от Калофер тръгна група. Тръгва и друга група по северния склон, където също е вероятно да се намира Мирослав. И нашите големи надежди са да се включи и армията.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взеха мерки срещу фалшивите медицински бележки в училищата
Взеха мерки срещу фалшивите медицински бележки в училищата
Арестуваха главния редактор на Джумхуриет
Арестуваха главния редактор на "Джумхуриет"