Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 8-годишно момче, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Междувременно продължава издирването на 31-годишна жена и бебето ѝ, изчезнали в река Дунав край Силистра в събота вечерта.

Силистра

Тогава 56-годишен силистренец, който разхождал в крайречния парк кучето си, забелязал във водата малко момче. Мъжът се хвърлил в реката и с помощта на друг случаен минувач успял да извади детето. 31-годишната майка е от дуловското село Правда.

Наскоро младата жена се завърнала с двете си деца от Германия, но съпругът ѝ останал там. Румънските гранични власти са уведомени и имат описание на издирваните, а български катер на граничните власти продължава издирването.


Ивелин Чефаланов – Окръжна прокуратура Силистра: След снемане на запис на охранителните камери в Дунавския парк се установява, че тя блъска 8-годишното си дете във водите и скача с 8-месечното си бебе в реката. Случайно минувач изважда 8-годишния и син, който е бил хванат за клони в реката. Тепърва предстоят разпити на бащата, който е бил в чужбина, малолетното дете, което е спасено ще бъде разпитано по реда на НПК. Същата не е била освидетелствана, не е била психично болна по първоначални данни.