НОВИНИ

Продължава издирването на отвлечения Адриан

Продължава издирването на Адриан Златков, син на собственик на автокъща в София. Похитителите още не са поискали откуп, каза бащата на момчето Тони Златков. Видеокамери са заснели автомобила на похитителите. МВР се надява да открие гореща следа в опожарен на 10-ина километра от мястото на отвличането автомобил. Днес е четвъртият ден, в който няма следа от Адриан.

Александър Марков
от Александър Марков
07:17, 02.09.2017
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Автомобилът, с който похитителите са отвлекли Адриан, е откраднат на 21-и август и е бил със сменени регистрационни номера, също крадени, по информация на БНТ. Колата е открита още в сряда от полицаи, опожарена и изоставена във вилната зона на Панчарево. Охранителни камери са заснели автомобила, с който похитителите са отвлекли Адриан. Видеозаписът е предаден на полицията.

Според някои версии похитителите на Адриан може да са инсценирали полицейска проверка и така да са примамили 25-годишния мъж доброволно да слезе от колата си, или да е спрял на фалшива катастрофа. Близък съсед е един от първите, видял изоставения автомобил на Адриан в сряда сутринта.

;
Съсед: Черна кола - и стоеше. Ама аз не зная каква е. И друго нищо.
БНТ: Отворени врати, затворени?
Съсед: Не съм ходил нагоре.
БНТ: А нещо съмнително направи ли Ви впечатление?
Съсед: Не, тук спират много коли.
;

За първи ден днес пред къщата на семейство Златкови имаше охрана.

Бащата Тони Златков заяви, че похитителите все още не са се свързали със семейството. Съседи и познати на Адриан го описаха като добро момче, което не е имало конфликти.

Анка, съседка на семейство Златкови: Добри, добри. Тук направиха подобрение на улицата. Водата, където имаше наводнение. Нямаме проблеми, добре си живеем. Човешката завист и алчност - край нямат.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, по чието време бе разбита легендарната група за отвличания „Наглите“, коментира, че случаят с Адриан не е възраждане на организираната престъпност.

Цветан Цветанов, председател на вътрешната комисия в НС, бивш министър на вътрешните работи: Правят се подобни внушения, но аз съм убеден, че професионалното ръководство и ръководството на МВР и правителството като цяло полагат максимални усилия както да решават проблемите на системата за сигурност. За голямо съжаление неадекватното преструктуриране на сектора със законодателните промени, които бяха направени - вие знаете, че това доведе до сериозни сътресения. Когато говорим за престъпление отвличане, защото това е една от версиите и ако погледнем кои са служителите ,които преди са работили по групата по отвличанията, професионалистите - днес ги няма в системата на МВР.

След среща с унгарския си колега, министърът на вътрешните работи Валентин Радев не даде информация за хода на разследването. Вътрешното министерство и прокуратурата наложиха информационно затъмнение по случая към всички медии - с изключение на една-единствена.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес в централата на БСП ще се проведе съвет на Националния съвет
Днес в централата на БСП ще се проведе съвет на Националния съвет
Задържаха четирима собственици на заведения в Слънчев бряг, продавали наркотици
Задържаха четирима собственици на заведения в Слънчев бряг, продавали наркотици