НОВИНИ

Продължава издирването на пострадали при инцидента в Хитрино

За транспортирането на пострадалите от Шумен до Варна са мобилизирани два реанимационни екипа на ЦСМП-Варна. В момента на мястото са шест екипа на ЦСМП - реанимобили, оборудвани изцяло с най-съвременна техника, посочи Москов. Той информира също, че е създадена организация по осигуряване на санитарна авиация в случай на нужда, което в момента не се налага.

продължава издирването пострадали инцидента хитрино
bnt avatar logo
от БНТ
15:27, 10.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Петър Москов изказа съболезнования на близките на загиналите и благодари на медицинските екипи за адекватната им намеса в ситуацията. Той представи фактите за инцидента, тъй като по думите му в болката си хората казват различни неща. Реакцията на системата за Спешна помощ по думите му е била напълно адекватна.

Взривът е настъпил в 5.37 ч, а в 5.42 е подаден сигнал на телефон 112. В 5.43 ч. в ЦСМП-Шумен е получен сигнал от тел. 112 и в 5.45 ч. тръгва първата линейка от гр. Венец. В 5.54 ч. тя е пристигнала в Хитрино. След нея до 6.25 ч. на мястото са били още два екипа. В 6.05 ч. болниците в Шумен, Търговище, Разград и Варна са приведени в готовност за посрещане на голям брой пострадали. Първият пострадал е пристигнал в МБАЛ-Шумен в 6.10 часа.

До 6.25 ч. са транспортирани шестима души. До 7.10 ч. в МБАЛ-Шумен са докарани още 12 души. Междувременно в акцията се включват допълнителни резервни екипи от Шумен, три екипа от Разград и един от Търговище. Произшествието се обслужва общо от 12 екипа на ЦСМП. За транспортиране на пострадалите от Шумен до Варна са мобилизирани два реанимационни екипи от ЦСМП-Варна. В момента на мястото в готовност са шест екипа на ЦСМП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спряно е движението на пътническите влакове заради взрива в Хитрино
Спряно е движението на пътническите влакове заради взрива в Хитрино
Румен Радев: Надявам се хората в Хитрино да не живеят дълго във фургони
Румен Радев: Надявам се хората в Хитрино да не живеят дълго във фургони