НОВИНИ

Продължава издирването на второто паднало от вълнолома момче във Варна

Тази сутрин водолази откриха тялото на 12-годишния Мариан, който вчера падна от вълнолома на Морската гара във Варна. Инцидентът стана в късния следобед, докато група от шест деца са се разхождали в района. Висока вълна връхлетяла и отнесла две от тях в морето. Второто дете все още не е открито.

bnt avatar logo
от З. Черешарова, Св. Ганчева
17:34, 16.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тялото на първото дете беше намерено на около 50 метра навътре в морето от мястото на инцидента.

Красимир Конов - Районна прокуратура - Варна: Били са в края на това съоръжение, вълна е повлякла двете деца. Едното е било повлечено от вълната по-навътре в морето, другото е успяло да се задържи за тетраподите, но вълните са продължили да го удрят и за съжаление не е успяло да се задържи достатъчно дълго време, докато дойде помощта.

Водолази продължават издирването на 14-годишния Диян от Варна. Трагичният инцидент поднови дискусията за състоянието на варненския вълнолом и подадените сигнали, че е опасен дори след ремонта, който бе направен през 2014 година. Тогава бяха укрепени първите сто метра.

Там изградената стена и буните разбиват силните вълни. Момчетата обаче са били в края на вълнолома, където ремонт ще има най-рано през следващата година. Дори и в новия проект обаче на това място на съоръжението не се предвижда поставянето на огради и парапети.

Следващата седмица областният управител на Варненска област Стоян Пасев свиква комисия, на която ще бъде обсъдено лошото състояние на вълнолома.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава издирването на хора в руините на моста Моранди в Генуа
Продължава издирването на хора в руините на моста "Моранди" в Генуа
Почина ​кралицата на соул музиката Арета Франклин
Почина ​кралицата на соул музиката Арета Франклин