НОВИНИ

Продължава издирването на заподозрения за убийства Стоян Зайков

В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че безпрецедентното полицейско присъствие в района остава и се проверяват няколко блокирани периметъра.Тихомир Игнатов с последни подробности по случая:

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:03, 17.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От МВР съобщиха, че полицията все още не е влязла в следите на издирвания Стоян Зайков, за чието залавяне бе организирана „безпрецедентна“ по думите на МВР операция. Костенец е блокиран от полицията.

В района на гробището в покрайнините на града имаше раздвижване на полицията, като в момента районът е отцепен.

През последните 24 часа са се увеличили. На излизане от Костенец всяко превозно средство се проверява щателно. Двете къщи на убийството са отцепени, разположен е периметър от служители на полицията, като има и снайперисти. Към издирването са привлечени и спецчасти. Използват се следови кучета и дронове.

От време на време районът на Костенец се облита от хеликоптер, като се проверяват гористите местности в района.

По-рано днес вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че на издирвания е направен психологически профил.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Работим с екип психолози, които са направили и в момента правят на база на нова постъпваща информация психопрофил на лицето. Абсолютно всички варианти са допуснати. Знаете какъв е районът, може да не е в града, но ние сме длъжни да проверим. Още от самото начало при убийството на жената, той е обявен за общонационално издирване всички гранични пунктове са предупредени. Вдигнати са в готовност, до този момент нямаме данни той е да е напуснал страната.
;

От МВР предупредиха, че ако някой има контакт или види издирвания Зайков, не бива да предприема нищо, освен да се свърже с МВР, тъй като мъжът е изключително опасен и по всяка вероятност тежко въоръжен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша прие по-строго законодателство срещу педофилията
Полша прие по-строго законодателство срещу педофилията
САЩ прекратиха търговските преференции на Турция
САЩ прекратиха търговските преференции на Турция